How to make a wood house for the kids room /Faházikó készítése gyerekszobai dekorációként

STEP BY STEP TUTORIALMy lovely sister-in-low, Aniko and I decided to make some kids room decoration.
After we planned the layout we ordered 8mm thick and 6 cm wide wooden board with different longness at the nearest joiner-shop.The length of the boards are the follow:
5 pcs 40 cm, ( the sides and one shelf)
1 piece 33 cm and 1 piece 34 cm long for the roof
3 pcs 12,5 cm (shelves)
1 piece 25 cm (devider)
1 piece 19,6 cm (devider)

Szerencsés vagyok, hogy családomban tudhatok egy olyan tehetséges enteriőr tervezőt, mint drága sógornőm, Válint Anikó. Ezúttal együtt találtunk ki valamit, méghozzá egy fali dekorációt a gyerekszobába.
A közeli lapszabászatban rendeltem meg az alapanyagot. 8 cm széles lemezből vágattam 6 cm széles csíkokat különböző méretben. 5 db 40 cm-s darabból áll a keret és az egyik polc. A tetőhöz egy egy 33 cm és egy 34 cm-es darab kell. A polcok 3 db 12,5 cm -k, kellett még két függőleges elválasztó, az egyik 25 cm a másik 19,6 cm. Az elrendezést lentebb láthatjátok.


Before sticking we mixed a light pink and a turquoise color from acrilic paints. 
We painted the boards with a paint roller.

Összeállítás előtt festőhengerrel festettük meg a lapokat. A színekhez rózsaszín és country zöld Pentart akril festékeket világosítottunk fehér gessoval.
For fixing the form we used strong wood glue.

A ragasztáshoz erős folyékony faragasztót használtunk. Száradási idő legalább egy nap! A hátteret eg yvékony falemezből vágtuk ki.

1 comment: