Happy Birthday KITTI!!!

STEP by STEP tutorial



I prepared this mini album for my daughter’s sixth birthday. I wanted to show her how much joy she  has given us just by being the amazing person that she is. For the album I chose my favourite photos of her since she was born, behind the pictures I placed a tag and mentioned favourite memories for every single year of her life.
 For the decorations I decided to include some of her small personal items that she no longer uses like a broken bracelet of beads and a hair bow.
Kitti loved and she proudly displays in her bedroom. J

Kislányom, Kitti 6. születésnapjára készítettem ezt a kis polcra helyezhető albumot, amelyet azóta is nagy becsben őriz a polcán kinyitva. összes barátnőjének büszkén veszi le és mutogatja, elmeséli minden kis apróság történetét, amivel díszítettem az oldalakat.
Célom az volt, hogy megmutathassam neki, mennyi örömöt okozott nekünk a csodálatos természetével, és mosolyával, mióta megszületett. Az album oldalaira a kedvenc képeimet választottam pici korától a mai napig, a díszítésben pedig azokat az apróságokat használtam fel, melyeket már régen őrizget a fiókjában, mert már ugyan nem használható, de mégsem szerette volna kidobni, mert nagyon tetszenek neki. Felhasználtam például egy elszakadt, hiányos kis karkötője gyöngyeit, egy hajcsatról leesett kis masnit, új ruháról levett aranyos címkét, tüll anyagot és flittereket egy tönkrement farsangi jelmezéből, kivágott pillangó formákat egy félve eltett csodaszép csomagolópapírból.



A fényképek mögé kis kártyákat helyeztem el, amiben minden évhez leírtam pár apró történetet, kedves emléket, amely akkoriban történt velünk.

I got a 72 x 33 cm pearl paper and I folded it in half unevenly so one panel was 1 cm shorter than the edge of the other panel.
 Az album alapját egy 72 x 33 cm – s gyöngyházpapír csíkból készítettem el, melyet először hosszában hajtottam ketté úgy, hogy az egyik oldala egy centivel rövidebb legyen.
Then I folded the paper into a 6 panel accordion fold.
 Ezután legyezőszerűen hat részre hajtottam, így kaptam meg az album oldalait.
On the shorter panel side I cut out a half circle on each panel, as shown in the picture.
  A rövidebb oldalon körlyukasztóval kis félköröket vágtam ki mind a hat oldalon azért, hogy könnyebb legyen később kihúzni a kártyákat.
Using paper glue, I glued the folds together to create 6 pockets.
 Két oldalt és a hajtások mentén folyékony ragasztóval összeragasztottam a papír két oldalát, így alakítva ki a kis zsebeket.
For the cover I used a 16 x 18 cm cardboard which I covered in gold paper.
 A borítóhoz két darab 13 x 18 cm –s kemény karton vágtam ki (pl. söralátétkarton, de akár egy műzlisdoboz kartonja is jó lehet), amit arany színű gyöngypapírral borítottam be. A borító papír 15 x 20 cm, amleynek a sarkait lekerekítettem, hogy szebben simuljanak a kartonra.
 A szélek rögzítéséhez folyékony ragasztót használtam.
 A borító belső oldalához ragasztjuk hozzá az behajtogatott papírcsíkot. A hátsó borítónál és egy szalagot is elhelyeztem a borító és az albumalap közé, ezzel kötöttem át később az albumot.
I then put small 9 x 15 cm tags into each pocket
 Ezután rajzlapból 9 x 15 cm –s kártyákat vágtam ki, ezeket teszem a képek mögötti zsebbe.

I also made a pink paper rosetta for decoration.
Az album díszítéséhez készítettem egy papírrozettát, ennek az elkészítését is megmutatom
 Először egy két centiméteres papírcsíkot bordázótábla segítségével egy centinként behajlítottam…
 majd harmónikára hajtogattam.
 A két végét összeragasztottam, majd ragasztópisztollyal egy pötty ragasztót nyomtam egy zsírpapírra.
 A rozetta közepét benyomva a ragsztópöttyre nyomtam a papírt, majd kihűlés után egyszerűen felszedtem a zsírpapírról.
Formanyomóval kis virágokat vágtam ki a papírból… 
 … melyek felszínét beragasztóztam, majd glitterport szórtam a tetejére.
 Végül egy kis tüll alátéttel a megfelelő helyre ragasztottam. J









2 comments:

  1. Nagyon klassz lett! Aranyos és könnyen elkészíthető album, köszönjük a tutorialt :)

    ReplyDelete